Dzialania na potegach
Joasia: Czy można to ze soba pomnozyc?
82 * 23 =165 czy nie mozna tak zrobic?
10 sty 10:56
Benny: 82*23=(23)2*23=29
10 sty 11:01
Jack: Nie
Jenakze mozna
82 = 26
26 * 23 = 29
10 sty 11:01
Joasia: To dlaczego przy pochodnych można tak mnożyć?
10 sty 11:02
Kacper:
Pokaż przykład.
10 sty 11:03
Joasia: x3(1−x2)
albo np. to −3(10x4)
10 sty 11:05
Jack: To jest wymnazanie nawiasu...
x3(1−x2) = x3 − x5
10 sty 11:06
Kacper:
Gdzie tu masz pochodne?
10 sty 11:08
Joasia: No to już z liczenia... pochodnych tutaj nie ma, ale ja wyliczylam to dostalam cos takiego
10 sty 11:11