Trygonometria równania
Madzia: Rozwiąż równanie:
a) 3cosx = 3cos2 − 2sin2xcosx
b) √3cos2x + 9 cosx + 4√3 = 0
10 sty 10:43
Kacper: Własne pomysły?
10 sty 10:58
Benny: cosx(3cosx−3−2sin2x)=0
cosx(3cosx−3−2+2cos2x)=0
cosx(2cos2x+3cosx−5)=0
10 sty 10:59
Jack: cos 2x = 2cos2x − 1
Czyli pitagoras...
10 sty 11:35
Kacper:
Pitagoras?
10 sty 11:37
5-latek: Jack Ja nie wierze

Ty chyba piles cos dzisiaj

?
10 sty 12:07
Jack: no pitagoras...
√3 (2cos2x −1) + 9 cosx + 4√3 = 0
o bosz...delta a nie pitagoras...co ja pisze
10 sty 12:17