matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria - dziwne zadanie
CodeBlocks:
Wyznacz rozwiązania w przedziale <0; 2(pi)>
√
2
sin2xcosx − sinxcos2x = −
2
cos3xcosx = 1− sin3xsinx 4tgxcos
2
x = 1
10 sty 10:16
===:
x≠π/2 x≠3π/2
4sinx
*cos
2
x=1
cosx
2sin2x=1 ⇒ sin2x=1/2 2x=... x=...
10 sty 10:37