sin5x | ||
a) lim | (przy x−−> 0 ) | |
sin2x |
log2 x | ||
c) lim | (przy x−−> +nieskończoność) | |
1+log2 x |
log3 x | ||
d) lim | (przy x−−−> 0+ ) | |
1+log5 x |
sin 5 x | 5 x | 2x | 5 | sin 5x | 2 x | |||||||
a) f(x) = | * | * | = | * | * | |||||||
5 x | 2x | sin 2 x | 2 | 5x | sin 2x |
5 | 5 | |||
lim f(x) = | *1*1 = | |||
2 | 2 |
1 | ||
b ) f(x) = x*sin | ||
x |
1 | ||
− 1 ≤ sin | ≤ 1 | |
x |
log2 x | 1 | |||||||||
c) f(x) = | = | |||||||||
1 + log2 x |
|
1 | ||
lim f(x) = | = 1 | |
0 + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |