oblicz pochodną
Anita : 2x2−22x2
9 sty 20:49
Jolanta: pochodna licznika *mianownik −pochodna mianownika *licznik
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
mianownik do kwadratu
9 sty 20:52
Eta:
| | 2x2−2 | |
f(x)= |
| = 1−U{x2} , x≠0 |
| | 2x2 | |
9 sty 20:52
Jolanta: to ułamek ma być
9 sty 20:53
Eta:
| | 1 | |
Poprawiam zapis f(x)= 1− |
| |
| | x2 | |
9 sty 20:53
Jolanta: to o ułamku było do mojego zapisu
9 sty 20:59
Anita : ok super mi wyszło właśnie
2x3 dziękuje za szybką pomoc
9 sty 21:01