pomocy
xxc: Mamy ostrosłup prawidłowy czworokątny:
Dane:
Krawędź boczna = 13
przekątna podstawy= 24
Oblicz Objętość...
Mógłby ktoś pokazać swoje rozwiązanie bo nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem ...
9 sty 20:16
Ajtek:
Pokaż swoje, sprawdzę

.
9 sty 20:17
xxc: a= 12{2}
z pitagorasa H= 5
Objętość 480 ...
9 sty 20:18
xxc: a= 12 √2
9 sty 20:19
Ajtek:
Mi również tak wyszło

.
9 sty 20:19
xxc: Dzięki
9 sty 20:20
Ajtek:
Nie ma sprawy

, na przyszłość, jak prosisz o sprawdzenie, wrzuć od razu wynik.
9 sty 20:21
xxc: Ok
9 sty 20:25
xxc: chociaż czasami jak ktos wrzuci rozwiazanie swoje to moze roznic sie sposobem, więc zawsze mogę
sie czegos nauczyć
9 sty 20:26
Ajtek:
To też. Ja natomiast pomyślałem, że czekasz na gotowca, stąd moja prośba

.
Moje rozwiązanie, H z Pitagorasa, pole podstawy zaś z P=0,5d
2. Taka różnica.
9 sty 20:28