matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria- obliczenia
Madzia:
Oblicz:
3
3
sin
π* cos
π =
8
8
Nie ma wgl pomysłu jak to obliczyć pomoże ktoś ?
9 sty 18:11
5-latek:
sin(x+y)+sin(x−y)
sinxcosy=
2
9 sty 18:14
CodeBlocks:
sin 135 + sin 135
2
9 sty 18:17
CodeBlocks:
wróc sin 135 + sin 0
9 sty 18:18
utem:
3
3
3π
3π
2*sin
*cos
=sin(2*
)=sin
oblicz i podziel na 2.
8
8
8
4
9 sty 18:20