matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pochodne danych funkcji:
Adam:
Hej
Obliczyć pochodne danych funkcji: a) f(x)= ln e
2x
B) f(x)= cos
2
2x * sin x * − mnożenie( nie wiedziałem jak zapisać)
9 sty 17:24
Janek191:
1
2 e
2x
a) f '(x) =
*( e
2x
) ' =
= 2
e
2x
e
2x
9 sty 17:28