Błagam....xD
Bezradny^^: Bardzo proszę o pomoc , wiem, że to forum matematyczne, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
zad.1 Oblicz czas słoneczny i strefowy dla punktu A (12E) o godzinie 10:15 czasu słonecznego
na drugim stopniu W. Nie mam pojęcia jak to zrobić...proszę o pomoc zad.2 jaka jest długość
geograficzna punktu A, w którym jest godzina 8:00, podczas gdy w punkcie B (10W) jest 10:40
16 gru 17:55
AnUśŚ .: 12E + 2W = 14
14 * 4 minuty = 54 minuty
10:15 + 45 = godz. 11.00
a pomóż mi w logarytmie log
2 10 (zadanie zamieściłam na forum )
pzdr
16 gru 19:02
AnUśŚ .: sory 10:15 + 54 minuty = 11.09
16 gru 19:04
Mateusz: jesli chodzi o ten logarytm to mysle ze tu skorzystamy z zaleznosci
| | logc b | |
loga b = |
| gdzie c to dowolna liczba spełniająca 2 warunki c>0 i c≠1 |
| | logc a | |
16 gru 19:15
AnUśŚ .: no dobrze ale co dalej ? no nic nie rozumiem z logarytmów
16 gru 19:19
AnUśŚ .: no dobrze ale co dalej ? no nic nie rozumiem z logarytmów
16 gru 19:20