matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptota ukośna
Adi :
y=
1
2
x+1+
1
2x
a= lim
f(x)
x
x→+−
∞
9 sty 00:03
piotr:
a=1/2
9 sty 00:11
Adi :
jeszcze tylko takie pytanko wynik jest mi znany tylko gorzej z sposobem dojścia wiem, że początek jest taki tylko dlaczego
x
2
+2x+1
2x
*
1
x
9 sty 00:19