1 | ||
a) ∫ | dx | |
cos(x)*sin(x) |
cos(2x) | ||
b) ∫ | dx | |
cos2(x)*sin2(x) |
1 | 1 | 1 | ||||
a) ∫ | dx= 2∫ | dx= 2∫ | dx= | |||
cos(x)*sin(x) | 2*sin(x)*cos(x) | sin(2x) |
cos(2x) | cos(2x) | |||
b) ∫ | dx= 4∫ | dx= | ||
cos2(x)*sin2(x) | sin2(2x) |
1 | cos2x+sin2x | cos2x | sin2x | ||||
= | = | + | |||||
cosxsinx | sinxcosx | sinxcosx | sinxcosx |
cosx | sinx | |||
= | + | =ctgx+tgx | ||
sinx | cosx |
1 | 1 | |||
(tgx)'= | , (ctgx)'=− | też sie przyda przy b) | ||
cos2x | sin2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |