√2 | ||
a) sin(2x) = | ||
2 |
π | π | |||
2 x = | + 2π*k lub 2 x = π − | + 2π*k | ||
4 | 4 |
√2 | ||
sin 2x = | ||
2 |
√2 | π | 3 | ||||
sin wynosi | dla kąta 45 stopni czyli | oraz dla kąta (180 − 45) = | π | |||
2 | 4 | 4 |
π | 3 | |||
2x = | + 2k π lub 2x = | π + 2kπ | ||
4 | 4 |
π | 3 | |||
czyli x to będzie po prostu | + 2 kπ lub x = | π + 2kπ ? | ||
8 | 8 |
π | 3 | ||
+ kπ lub x = | + kπ, kEZ | ||
8 | 8 |
3 | |
π ![]() | |
8 |
π | ||
x = | + kπ | |
4 |
π | ||
x= − | + kπ | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |