matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc, pilnie potrzebuję rozwiązania
kala88888888:
Stała równowagi reakcji 2A + 3B=2C + D wynosi 1,3*105. W którą stronę przebiegnie reakcja gdy ciśnienia cząstkowe będą wynosić: A= 0,2 atm B= 0,3 atm C=0,1 atm D= 0,4 atm
8 sty 18:32