matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz P przekroju
Bartek:
Na rysunku Wyruzniono przekróju prostopadłościanu. Uwzględnij przedstawione dane i oblicz pole P teg przekroju.
8 sty 18:08
dero2005:
a = 3 h = 4 d = a
√
2
= 3
√
2
√
82
h
p
=
√
h
2
+ (
d
2
)
2
=
2
d*h
p
P
p
=
=
2
8 sty 19:48