matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
aaddaa:
oblicz sume siedmiu poczatkowych wyrazow ciagu arytmetycznego w ktorym a
3
= 7 i a13−a9=20
16 gru 17:43
M:
1 maj 19:20
M:
11 maj 14:22
Kazek:
a
13
− a
9
różnica r =
= 5, a
4
= 12, S
7
= 12*7 = 84
13 − 9
11 maj 14:30