matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Pochodną
zielony:
lnx
f(x)=
2x
Obliczanie pochodnej.
2−lnx2
Wychodzi mi :
dobrze ?
2x
2
8 sty 17:00
Janek191:
1
x
* 2 x − ln x *2
f '(x) =
=
4 x
2
8 sty 17:36
zielony:
czyli wyjdzie 2−2lnx/ 4x
2
? tak
8 sty 17:58
Janek191:
8 sty 19:38