oblicz silnię
Balmorg :
(n+2)!
−−−−−−−− = (te kreseczki to kreska ułamkowa nie wiem jak ją tu napisać bo jestem nowy )
(n−2)!
(n−5)!
−−−−−−−− =
(n−3)!
8 sty 15:14
Jerzy:
| | (n−2)!*(n−1)*n*(n+1)(n+2) | |
a) = |
| = ? |
| | (n−2)! | |
8 sty 15:17
Janek191:
| | ( n −2) ! *( n −1) * n * ( n +1)*(n +2) | |
...= |
| = ..... dokończ  |
| | ( n −2) ! | |
8 sty 15:19
Balmorg : Nic z tego nie rozumiem
8 sty 15:21
Janek191:
n ! = 1*2*3* ... * ( n −1)*n
1*2*3* ...*(n −2)*( n − 1)*n *( n +1)*(n +2) = ( n +2) !
1*2*3*...*( n −2) = ( n −2) !
8 sty 15:24
Krzysiek: Na przykład 5! = 5*4!
8 sty 15:26