Ile punktów wspólnych ma prosta..
Juzzie: Ile punktów wspólnych ma prosta y=2x −1 z parabolą y= 3x2 − 12x + 14 ?
8 sty 13:34
Jerzy:
podstaw do równania paraboli: y = 2x − 1 , to się przekonasz
8 sty 13:40
Jerzy:
8 sty 13:50
Juzzie: tylko właśnie problem w tym, że ja tego nie rozumiem
8 sty 13:58
Jerzy:
2x − 1 = 3x2 − 12x + 14 ... zwykłe równanie kwadratowe
8 sty 13:59
Juzzie: czyli x na jedną stronę a liczby bez x na drugą ?
8 sty 14:03
Juzzie: jeśli tak to x = −3
8 sty 14:07
Jerzy:
3x2 − 14x + 15 = 0
8 sty 14:08
Juzzie: taakie coś ?
8 sty 14:10