matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
twierdzenie de l'hospitala - sprawdzenie
komo23:
lim(x
2
−1)
l
nx = lim e
lnx*ln(x
2
−1)
x−>1 lim lnx*ln(x
2
−1)= ln(x
2
−1)/(1/lnx) = dobrze myśle to robić ? teraz policzyć pochodne ?
8 sty 10:33
Jerzy:
tak
8 sty 10:41