Równanie prostej sześciokąta
poziomka: Punkty A = −2 3,0h, B = 0,0h, C = 3,3h są kolejnymi wierzchołkami sześciokąta foremnego
ABCDEF. Wyznacz równanie prostej zawierającej przekątną AD tego sześciokąta.
8 sty 02:43
Mac:
To jakieś bazgroły są
8 sty 08:20
Poziomka : A=(−2√3) B=(0,0) C=(√3, 3)
8 sty 08:28
boczekarnold: to jest z matury probnej
8 sty 10:22
boczekarnold: ja nie mialam pomyslu na to cos
8 sty 10:23
Eta:

Prosta BC∥AD
to AD : y= a
BC(x−x
A)+y
A
AD: y=
√3(x+2)+
√3 ⇒ y=..........
8 sty 11:40
boczekarnold: nadal nie rozumie
8 sty 15:27