Wzór funkcji wyrażającej liczebność populacji po upływie t lat
poziomka: Ustalono, że w pewnym jeziorze populacja zagrożonego gatunku ryb maleje każdego roku o 30%,
a na początku badań wynosiła 50 tys. sztuk. Podaj wzór funkcji wyrażającej liczebność tej
populacji
po upływie t lat i oblicz, ile ryb zagrożonego gatunku było w jeziorze po trzech latach od
chwili
rozpoczęcia badań.
8 sty 02:02
pipa: x1 = xo − 0,3xo= 0,7xo
x2 = x1 − 0,3x1 = 0,7x1 = 0,72xo
itd.
x(t) = 50000*0,7t
8 sty 02:22
pipa: x(t=3) = 17 150
8 sty 02:24
poziomka: dzięki serdeczne
8 sty 02:39
pipa: poproszę koszyczek poziomek z szampanem
8 sty 20:33