matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Miśka:
Wyznacz miejsce zerowe funkcji
2
3
√
4
f(x)=4
x
−
√
8
7 sty 23:38
kochanus_niepospolitus:
√
8
= 2
3/2
2
3
√
4
= 2*(2)
2/3
= 2
5/3
2
3
√
4
więc
= 2
5/3 − 3/2
= 2
....
√
8
4
x
= 2
2x
i masz: 0 = 2
2x
− 2
....
⇔ 2
...
= 2
2x
⇔ (...) = 2x ⇔ x = ...no ile?...
7 sty 23:43
Janek191:
2
3
√
4
4
x
=
√
8
2*4
1
3
2
2
3
(2
2
)
x
=
=
2
√
2
2
1
2
2
2x
= 2
1
6
1
2 x =
/ : 2
6
1
x =
12
=========
7 sty 23:45