proszę o rozwiązanie
anna: krawędź sześcianu ma długość 20 Sześcian przecięto płaszczyzną przechodzącą przez
środki trzech różnych krawędzi wychodzących z tego samego wierzchołka
oblicz a) pole otrzymanego przekroju
b) odległość płaszczyzny przekroju od wierzchołka wspólnego dla tych krawędzi
nie umiem tego narysować czy przekrojem będzie trapez ?
7 sty 22:49
Dżin: przekrojem będzie trójkąt równoboczny o boku długości a=10
a) P=25
√3
7 sty 22:54
Dżin:

wróć..
a=10
√2 
a) P=50
√3
7 sty 23:01
anna: dziękuję bardzo
proszę o wytłumaczenie b) który to jest odcinek?
7 sty 23:23
anna: czy to będzie wysokość stożka
7 sty 23:52
kochanus_niepospolitus:
tak ... to będzie wysokość stożka
7 sty 23:56
anna: dziękuje jeszcze raz ale już zrobiłam
7 sty 23:56