Dane są dwa boki trójkąta o długości 5 i 6 i kąt miedzy nimi o mierze 60 stopni
Wera: Dane są dwa boki trójkąta o długości 5 i 6 i kąt miedzy nimi o mierze 60 stopni. Oblicz sinα,
jeśli wiesz, że α jest drugim kątem przyległym do boku długości 5.
7 sty 22:38
Eta:

1/ z tw. kosinusów oblicz c
| | c | | 5 | |
2 z tw. sinusów |
| = |
| ⇒ sinα=........... |
| | sin60o | | sinα | |
7 sty 22:45
Dżin:

5−x=3 x=2 h=3
√3
a
2=h
2+x
2
a=
√31
7 sty 22:46
Dżin: Eta drugi kąt przyległy do boku o długości 5.. to mój?
7 sty 22:47
Eta:
Echhh źle zaznaczyłam
7 sty 22:57
Dżin:
7 sty 23:07
Eta:
8 sty 00:02