matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
asia:
2cos
2
x
2
+ sinx = 0
7 sty 22:01
Benny:
x
2cos
2
−1+1+sinx=0
2
cosx+sinx=0
7 sty 22:08
Benny:
Aj zgubiłem 1. Inaczej:
x
2cos
2
+sinx=0
2
x
x
x
2cos
2
+2sin
*cos
=0
2
2
2
x
x
x
2cos
(cos
+sin
)=0
2
2
2
7 sty 22:10
Eta:
x
cos
≠0
2
x
x
x
x
2cos
2
+2sin
*cos
=0 / : cos
2
≠0
2
2
2
2
x
tg
= −1 ⇒ x=.........
2
7 sty 22:15