pochodne, koszt krańcowy,
Natka: Dana jest funkcja kosztu całkowitego K(x) i funkcja ceny p(x) zależne od wielkości sprzedaży x:
K(x)= 0,000002x3 − 0,03x2 + 400x +80000
p(x)= 600 − 0,05x
x= 2000 − sprzedaż
Wyznaczyć koszt krańcowy, dochód krańcowy, zysk krańcowy. Zinterpretować.
Czy ktoś mógłby mi pomóc bo nie mam pojęcia jak takie zadanie się rozwiązuje. Szukałam w google
ale nic nie mogę znaleźć..
Na pewno coś z pochodnymi. Błagam
7 sty 21:49
Natka: Nie proszę, żeby mi to ktoś zrobił tylko chodzi mi o sam sposób bo na prawdę nie mam zielonego
pojęcia..
7 sty 21:58