ciagi
geo.metria: udowodnij ,że ciąg a
njest zbieżny i wyznacz jego granice: prosze o jakis łatwy do zrozumienia
pomysł(trudny tez moze byc− moze cos zrozumiem

)
a
1=2, a
n=a
n/a
n+1 dla n∊N
7 sty 20:01
geo.metria: chyba ze to jest a
n=a
n/(a
n+1).. nie moge sie odczytac z polecenia
7 sty 20:05
geo.metria: albo taki przykład: a
1=1, a
2=0, a
n+2=(1/2)(a
n+a
n+1)

prosze którys przykład mi
pomoc, a ja poem sprobuje drugi i kolejne
7 sty 20:10
zeesp: twierdzenie o ciągu monotonicznym i ograniczonym
7 sty 20:14
geo.metria: to wiem ze cg rosnacy i ogr z góry jest zbiezny do granicy własciwej ... i ze cg malejący i
ogr z dołu jest zbiezny d granicy własciwej

..ale jak to zastosowac w tym przypadku
7 sty 21:11