`
asd: mam do policzenia wartość I3
Czy dla I2 i I3 muszę skorzystać z wzoru skróconego mnożenia, żeby dostać wartość I3 ?
I2=I12+(I22−I32)
7 sty 20:01
asd: I=
√(I12+(I22−I32)
Tylko to przychodzi mi na myśl dalej nie wiem
7 sty 20:26
5-latek: I2= I12+I22−I33
i32= I12+I22−I2
I3=√I12+I22−I2
7 sty 20:30
asd: Dobra to inaczej, bo nie rozumiem co się dzieje w sytuacji gdy mam coś takiego
I2=I12+(I2−I3)2
7 sty 20:37
5-latek: no to wtedy (I2−I3)2=I22−2*I2*I3+I33
7 sty 20:39
5-latek: Na końcu I32 oczywiście (ale pewnie bys to wylapal
7 sty 20:40
asd: tam na końcu przy I3 powinien być kwadrat tak, a nie do potęgi 3 ?
7 sty 20:41
5-latek: Patrz wyżej
7 sty 20:44
asd: Wiem, wiem dzięki, internet słabo chodzi
7 sty 20:46
5-latek: A wiesz ze u mnie tez wyjątkowo dzisiaj
7 sty 20:47
asd: Może stronka muli ?
7 sty 20:52