a
Jack:
Licznik : 4
Moglby ktos pokazac jak to doprowadzic do postaci
7 sty 19:58
zip: według mnie to powinno coś ułatwić:
licznk: 4
w mianowniku wyciągam 1 dzielone na pierwiastek z dwóch przed pierwiastek i mnoże cały ułamek
przez 1/
√2 co daje mi w liczniku:
mianownik:
7 sty 20:04
Mila:
Podpowiedź:
Wyrażenie pod pierwiastkiem:
| 1+√5 | | √5−1 | | 5−1 | | 2 | |
| * |
| = |
| = |
| |
| 2 | | √5−1 | | 2*(√5−1) | | √5−1 | |
7 sty 20:05
zeesp:
=2*
√√5−1*
√√5−1*
√1+√5/
√2
=2*
√5−1*
√√5−1/
√2
=2*2*
√√5−1/
√2
troche dlugwało..moze da sie sszubciej.no ale jest
7 sty 20:07
Jack: Dziekuje serdecznie : D
7 sty 20:09
zip:
7 sty 20:09