matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
xxxy:
wskaż wartosc k dla ktorej ciag a
n
=(2k−1)
n
jest rozbieżny do nieskończoności A.k=0 B.k=0,5 C.k=1 D.k=2
7 sty 19:49
zeesp:
2k−1>1=> 2k>2 więc k>1 D. k=2
7 sty 19:56