Zbadaj monotoniczność i wyznacz ekstrema funkcji
Madzia:

Zbadaj monotoniczność i wyznacz ekstrema funkcji
f(x)= ln(x
2−4x+3)
Df = (−
∞,1) u (3,+
∞)
f'(x)= 2x−4/x
2−4+3 = 0
2x−4 = 0
2x = 4
x = 2
Co dalej
7 sty 19:02
kochanus_niepospolitus:
dalej ... szkic wykresu pochodnej
jeden przedział będzie rosnący ... drugi malejący i brak ekstremum
7 sty 19:05
Madzia: No to narysowałam szkic przeciez
7 sty 19:07
Madzia: a, przepraszam..
7 sty 19:07
Madzia:

tak?
7 sty 19:09
Madzia: bo dziwnie mi to szczerze wyglada
7 sty 19:10
Madzia: odswiezam
7 sty 20:56