matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
Milka:
oblicz pochodną:
4
y=
x
3
jak to ruszyć?
7 sty 16:38
kochanus_niepospolitus:
4
y =
= 4* x
−3
x
3
i zastosuj jeden z doskonale znanych Ci wzorów na pochodne
7 sty 16:39
Milka:
Aaaa już wiem, dzięki!
7 sty 16:40
zip:
1
4(
)=4(x
−3
)=4(−3)x
−3−1
=−12x
−
4=−12/x
4
x
3
7 sty 16:41