wielomiany
#mat #algebra: Znajdz wielomian najniższego możliwego stopnia o współczynnikach rzeczywistych, najwyższym
współczynniku równym 1 i pierwiastkach: i, 1+i, to
7 sty 16:30
#mat #algebra: bez tego ",to" na końcu ocziwyście
7 sty 16:30
PW: Skorzystaj z faktu, że jeśli z1=a+bi, b≠0 jest pierwiastkiem takiego wielomianu, to również
z2=a−bi jest pierwiastkiem.
7 sty 18:54
#mat: hmm możesz trochę rozwinąć?
7 sty 20:31
#mat: jest tu kto? halo
8 sty 00:22
Mila:
z1=i
z2=−i
z3=1+i
z4=1−i
W(z)=(z−i)*(z+i)*[z−(1+i)]*[z−(1−i)]
wymnóż
8 sty 00:27
PW: 311636 −
Janek191 podał odpowiedź już o 18:22. Tak to jest jak się pyta o to samo
kilka razy i potem nie umie odnaleźć.
8 sty 00:28
#mat: ale mu wyszedł zły wynik...
8 sty 00:43
zombi: Mila podała ci odpowiedź, chyba umiesz mnożyć na studiach?
8 sty 00:44
#mat: @zombi Pokaż mi w którym momencie proszę o dokończenie rozwiązania które podała Mila bo chyba
jestem ślepy. W poprzednim poście po prostu odpowiedziałem na hejta użytkownika "PW" i tyle
koniec tematu.
8 sty 01:51
8 sty 01:54
#mat: Kolego te zadanie jest juz dawno rozwiązane, nie spamuj.
8 sty 02:16