Zadanie na pochodną
pochodna: Ile wynosi f'(x) oraz f"(x)?
f(x)=(x−2)e
2x
Pomożecie ?
6 sty 22:53
Janek191:
f(x) = ( x −2) e2x ?
6 sty 22:55
Janek191:
Wzór na pochodną iloczynu funkcji :
( f * g ) ' = f ' *g + f *g '
6 sty 22:59
pochodna: tak f(x)=(x−2)e2x
Przepraszam za błąd ,nie kliknęło się
6 sty 23:02
Janek191:
To samo co o 22.53
6 sty 23:03
pochodna: Tak jak napisałeś Janek 191
Mam problem z funkcją złożoną, tu chyba składa się ona z 3 częsci
6 sty 23:03
pochodna: f(x)= (x−2) e
2x *

teraz się udało
6 sty 23:05
Janek191:
f '(x) = ( x −2)' * e2x + (x −2)*( e2x) ' = 1*e2x + (x −2)*e2x*( 2 x) ' =
= e2x + 2*(x −2)*e2x = e2x*( 2 x − 3)
6 sty 23:07
pochodna: Dziękuję
6 sty 23:11
Janek191:
6 sty 23:12