całka f. niewymiernych
Karolina: Oblicz całke funkcji niewymiernych:
6 sty 22:12
Karolina: czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
7 sty 08:29
Jerzy:
| | 6t2 | |
podstawienie: t = 6√x , t6 = x , 6t5dt = dx ...... = ∫ |
| dt |
| | t3 + 2t4 | |
7 sty 08:47
piotr1973: | | 1 | |
podstawienie: u=6√x, du= |
| |
| | 6x5/6 | |
| | u5 | |
wtedy będzie 6∫ |
| du |
| | 2u4+u3 | |
7 sty 08:47
Arturek_lat_7:
Jerzy ... bez tego t2 w ostatnim liczniku
7 sty 08:49
Jerzy:
| | 6t5 | | 6t2 | |
= ∫ |
| dt = |
| dt |
| | t3 + 2t4 | | 2t + 1 | |
7 sty 09:12