Oblicz pole powierzchni całkowitej całkowitej stożk
karina: Tworząca stożka ma długość 8 cm i jest nachylona do płaszczyzny podstwy pod kątem 30 stopni.
Oblicz pole powierzchni całkowitej całkowitej stożka .Oblicz miarę kąta wycinka kołowego
powstałego po rozwinięciu powierzchni tego stożka
6 sty 21:29
utem:

H=4
P
b=π*r*l=π*4
√3*8=32
√3π
P
p=πr
2=π*(4
√3)
2=48π
Pc=48π+32√3π
| | 1 | | 1 | |
V= |
| πr2*H= |
| *48π*4=..? |
| | 3 | | 3 | |
b) wycinek
P
w=P
b=32
√3π
| | α | | α | |
Pw= |
| *π*R2= |
| *π*82 |
| | 360 | | 360 | |
α=(180
√3)
o
6 sty 21:54