Pozdrawiam
olekturbo: Napisz wzór funkcji.
Funkcja przyjmuje tylko wartości ujemne i f(22) = −3.
Jest jakaś inna możliwa odpowiedź, niż f(x) = −3?
6 sty 21:20
kochanus_niepospolitus:
zależy ... funkcja ta musi być funkcją liniową ?
6 sty 21:21
olekturbo: niby dział w 'Kielbasie' jest funkcja liniowa, ale w zadaniu nic nie ma, dlatego dopytuję
6 sty 21:23
kochanus_niepospolitus:
jeżeli funkcja liniowa, to jest to jedyna możliwość
jeżeli byłaby to dowolna funkcja to byłoby ich nieskończenie wiele
chociażby:
f(x) = sin( πx/44) − 4
i wiele wiele wieeeeeele innych
6 sty 21:33