matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logika
susanna:
Tworzenie kontrmodi: Pokaż, że z ∀
x
(Fx ⇒ Gx) NIE WYNIKA ∀
x
(Gx ⇒ Fx) Odp: D = {α}, Ext(F) = zbiór pusty, Ext(G) = {α} Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tej odpowiedz?
6 sty 18:38