matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole koła
kasiula:
hej ludziska pomozecie
O ile zwiekszyło się pole koła,jesli wiadomo ze promień zwiekszono o 20 %
16 gru 16:26
Godzio:
P=πr
2
14400
72
36
P
1
=π(120%r)
2
=
r
2
π=
r
2
π =
r
2
π
10000
50
25
11
Pole zwiększyło się o 1
25
16 gru 16:28
R.W.16l:
P1 − πr
2
6
36
P2 − π(
r)
2
= π
r
2
czyli o 16/25
5
25
moja teoria jest słuszna?
6
120
. bo 120% =
i to //20
5
100
16 gru 16:31
kasiula:
super thx
16 gru 16:35