Granica funkcji typu E (Eulera) POMOCY !!!
balonowa:
| | x2+1 | |
2) lim x→+∞ ( |
| )x2 |
| | x2−2 | |
6 sty 15:05
Jerzy:
| | 2 | |
1) = lim[(1+ |
| )x]2x/x = ? |
| | x | |
6 sty 15:12
Janek191:
| | x +2 | | 2 | |
f(x) = ( |
| )2x =[ {1 + |
| )x]2 |
| | x | | x | |
więc
lim f(x) = (e
2)
2 = e
4
x→
∞
6 sty 15:13
Janek191:
| | x2 + 1 | | 1 + 1x2 | |
f(x) = ( |
| )x2 = ( |
| )x2 |
| | x2 −2 | | 1 − 2x2 | |
więc
x→
∞
6 sty 15:16
balonowa: A drugi przykład, jak zrobić? Ja jestem zielona w temacie
6 sty 15:17
balonowa: ok, dziękuję za pomoc
6 sty 15:17