całka
dipsi : całka, mam wątpliwość co do wzoru którego użyć, proszę tylko o pomoc
∫sinxsin3x dx
| | 1 | |
I) sinasinb= |
| [cos(a−b)−cos(a+b)] |
| | 2 | |
| | a+b | | a−b | |
II) cosb−cosa=−2sin |
| sin |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
wg I) |
| [cos(−2x)−cos(4x)]= |
| [cos(2x)−cos(4x)] |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
II)− |
| [cos(2x)−cos(4x)]= |
| [−cos(2x)+cos(4x)] |
| | 2 | | 2 | |
wychodzi co innego
6 sty 14:30
6 sty 14:41
dipsi : a możesz mi wytłumaczyć dlaczego?
6 sty 14:57
Jerzy:
I wzór
6 sty 14:59
dipsi: ale chodzi mi o to dlaczego drugi jest zły?
6 sty 15:02