2 | ||
sin | , więc albo rysujesz sobie trojkat, albo z jedynki trygonometrycznej | |
3 |
cos alfa | ||
Lub ctg alfa= | ||
sin alfa |
√5 | ||
cos α = | ||
3 |
√5 | ||
ctg α = | ||
2 |
√5 | √5 | 5 | ||||
cos α * tg(90 − α) = | * | = | ||||
3 | 2 | 6 |
2 | ||
α ∊ ( 0o ; 90o ) i sin α = | ||
3 |
√5 | √5 | 5 | ||||
cos α*tg ( 90o − α) = cos α *ctg α = | * | = | ||||
3 | 2 | 6 |
4 | 5 | √5 | ||||
cos2α = 1 − sin2α = 1 − | = | ⇒ cos α = | ||||
9 | 9 | 3 |
cos α | √5 | 2 | √5 | 3 | √5 | |||||||
ctg α = | = | : | = | * | = | |||||||
sin α | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |