matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartosci wspolczynnikow
early:
Wierzchołek paraboli bedacej wykresem funkcji f(x)=ax
2
+bx+1 ma współrzędne W=(2,−1). Wyznacz wartości współczynników a i b.
6 sty 13:42
Jerzy:
b
−
= 2
2a
f(2) = − 1
6 sty 13:44