matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że
blake:
Dany jest kat ostry α, taki że sin α+cosα=
4
3
Wykaż, że sinα*cosα=
7
18
6 sty 13:22
ICSP:
4
sinx + cosx =
//
2
3
16
sin
2
x + 2sinxcosx + cos
2
x =
9
7
2sinxcosx =
9
7
sinxcosx =
18
6 sty 13:23