matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste
pies:
Rownanie I3x−mI=7 ma 2 rozwiazania przeciwnych znakow dla m=
6 sty 13:16
M:
29 maj 06:01
Li Muqin:
Równanie to ma dwa rozwiązania przeciwnych znaków dla m∊(−7,7) y=|3x| czarny y=|3x−7| niebieski y=|3x+7| zielony
29 maj 08:18
Lea:
|3x−m|=7
m+7
m−7
rozwiązania : x=
v x=
3
3
są przeciwnych znaków gdy :
m+7
m−7
*
<0⇔ ( m+7)(m−7)<0
3
3
m∊(−7,7)
29 maj 21:41