matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż układ równań który nie ma rozwiazań
westwest:
Wskaż układ równań który nie ma rozwiazań
⎧
x−y=7
a)
⎩
2x−2y=13
⎧
3x−3y=7
b)
⎩
x−y=14
⎧
x−y=1
c)
⎩
x+y=3
⎧
x+y=0
d)
⎩
x−y=0
6 sty 13:09
zzz:
nie licząc widać że to będzie a,albo b, wydaje mi się że b.
6 sty 13:13