proste
pies: rownanie sinx=1/3 w przezdiale (−570stopni,570stopni) ma ile rozwiazan
6 sty 12:54
Jerzy:
naszkicuj wykres i policz na palcach
6 sty 13:04
pies: nie umiem
6 sty 13:05
Jerzy:
a ile ma rozwiazań w przedziale: (0,360) ?
6 sty 13:07
pies: nie wiem
6 sty 13:08
piotr: | | 19π | | 19π | |
3 sin(x)=1,− |
| <x< |
| |
| | 6 | | 6 | |
x1=−3π−asin(1/3)
x2=−π−asin(1/3)
x3=π−asin(1/3)
x4=3π−asin(1/3)
x5=asin(1/3)
x6=−2π+asin(1/3)
x6=2π+asin(1/3)
6 sty 13:21
pies: co ot jest?
6 sty 13:22
piotr:

7 rozwiązań w podanym przedziale,
6 sty 13:31
pies: no dzikekuje
6 sty 13:36