matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Krzyś :
Napisz równanie okręgu, który jest obrazem okręgu o równaniu (x+2)
2
+(y−3)
2
=9 a)w symetrii środkowej o środku 0=(0;0) b)przekształceniu o jednokładność o środku O=(0;0) i skali k=−2. Mogłaby mi to jakaś dobra duszyczka wyjaśnić ?
6 sty 12:37