Geometria analityczna potrzebna pomoc;)
Antosiek: Odległość między punktami A(1−m,2), B(3,m+1) jest najmniejsza wtedy i tylko wtedy gdy?
6 sty 12:06
5-latek: I nic więcej nie ma w treści ?
6 sty 12:09
Antosiek: no nic, choć są co prawda odpowiedzi jeszcze może jakoś moga pomóc
| | 1 | | 1 | |
a)m=−1,b)m=−2,c)m= |
| ,d)m=− |
| |
| | 2 | | 2 | |
6 sty 12:24
Jerzy:
podstaw do wzoru na odległość i szukaj minimalnej wartości
6 sty 12:28
trzoda kru: podstawiasz do wykresu i wartosci, wszysto
6 sty 12:30
Janusz: IABI=√[3−(1−m)]2+(m+1−2)2=√2m2+2m+5
mw=−b2a=−12
6 sty 12:38
Janusz: Odp.d
6 sty 12:40
Antosiek: dzieki
6 sty 14:16