mediana i sr
nano: Mediana zestawu liczb 3,1,3,6,11,2,x,8 jest równa 4. Wówczas średnia arytmetyczna tego zestawu
liczb jest równa .
5 sty 21:17
zzz: mediana równa 4 ? czy ten zestaw licz które wypisałeś jest skończony ?
5 sty 21:18
nano: no wlasnie takie mam polecenie a mi tu nic nie pasuje...
5 sty 21:19
Janek191:
1,2,3,3, x,x,x,6,8,11
1,2,3,3,4,4,4,6,8,11
więc
−
| | 9 + 12 + 25 | | 36 | |
x = |
| = |
| = 3,6 |
| | 10 | | 10 | |
5 sty 21:22
Janek191:
Albo treść zadania jest źle przepisana ?
5 sty 21:24
PW: Po przecinku powinien być odstęp (spacja), żeby można było odróżnić
3,1, 3,6
(dwie kolejne liczby 3,1 oraz 3,6) od czterech kolejnych liczb
3, 1, 3, 6.
Napis
3,1,3,6,11,2
nie ma żadnego sensu − jak tu odróżnić przecinek.oddzielający część dziesiętną i część
całkowitą od przecinka oddzielającego dwa kolejne wyrazy zestawu danych?
5 sty 23:21
wmboczek: x=5
6 sty 14:48